Efectes de la tardor en el peu

Efectes de la tardor en el peu

Entre altres coses, una de les característiques de la tardor és la inversió tèrmica entre el dia i la nit. Passem de 20-25 ºC durant el dia a 5-10 º C a la nit

Això produeix al peu canvis de volum que repercutiran directament en un augment de fregaments del peu amb el calçat.

És habitual que en sortir d’hora al matí de casa ens abriguem bé, alhora que ens calcem amb la sabata tancada. La clau per adaptar-se a aquests canvis és com molt bé es diu col·loquialment “vestir-se com una ceba”. Mentre ens llevem l’abric o la jaqueta per no passar calor i ens ho tornem a posar quan tenim fred per als peus, de moment, no tenim a l’abast un calçat que exerceixi aquesta funció de “ceba”. Per la qual cosa el peu durant el dia patirà una vasodilatació dins el calçat que, a part de ser incòmode i molest, serà la principal causa de callositats incipients al dors dels dits i un empitjorament de les ungles amb tendència a clavar-se.

Per aconseguir invertir aquests efectes seria interessant dilatar al màxim l’ús de calçat obert sobretot de la part dels dits i utilitzar els mitjons com a forma dissuasòria per alliberar tensió dins el mateix.

A la teva visita al podòleg aprofita perquè et donin recomanacions més específiques per adaptar a cada cas les necessitats de l’adaptació de la tardor al peu i calçat.