Et lligues els cordons de les teves “bambes”?

Et lligues els cordons de les teves “bambes”?

Si respons NO a la següent pregunta, potser NO t’interessi l’article

Donant un cop d’ull per internet m’adono que la majoria de webs que parlen de cordons són exclusivament per a la venda decorativa de la sabatilla o sabata. En el millor dels casos comptant que aquest dugui cordons … Què ha passat? Com ha evolucionat la funció del cordó fins al dia d’avui?

Només s’associa correctament la funció del cordó en el cas de calçat esportiu

Començarem per explicar per a què serveixen els cordons, i és que, són els encarregats de realitzar la subjecció del calçat al peu. A més, amb una bona subjecció aconseguirem una major propioceptivitat atès que és a través dels lligaments que percebem la situació del nostre cos en l’espai. Una conseqüència directa serà un augment de l’estabilitat durant la marxa.

Trobarem en el mercat molt calçat tipus mocassí, molt utilitzat en homes, o bé ballarines o botins en dones, on els cordons, o bé un substitutiu d’aquests, no existeixen. Les marques s’han anat adaptant a l’evolució de les persones on el seu dia a dia s’ha tornat molt sedentari. A el temps que les persones que van arribant a una “certa” edat els resulta complicat ajupir-se per lligar-se els cordons de la sabata.

És un contrasentit: sense adonar-nos-en entrem en una dinàmica on s’inverteixen les funcions i serà el peu el que subjecti el calçat i no a l’inrevés, com hauria de ser.Esta acció la realitza augmentant la garra distal amb la corresponent tensió de zones tendinoses i lligaments de la musculatura intrínseca del peu com els lumbricals i interossis.