PODOLOGIA INFANTIL: Peus valgos per hiperlaxitud lligamentosa

PODOLOGIA INFANTIL: Peus valgos per hiperlaxitud lligamentosa

La figura de podòleg pediàtric no existeix com a especialització, encara …

En la majoria de casos el nen o nena arriba a la consulta bé perquè el pediatra recomana als pares una visita podològica, bé perquè algun membre de la família que ja és pacient de la consulta aprofita per preguntar o el més habitual que succeeixi és que els pares vegin alguna cosa que els cridi l’atenció.

En el cas del peu valgo infantil, arxiconegut, s’ha de diferenciar en dos tipus:

  • El fisiològic, que no cadrà tractar
  • El que és susceptible a provocar alteracions de la marxa i que és convenient realitzar tractament

El punt més alt de l’arc intern del peu és l’os de l’escafoide, on també s’insereix el tendó del Tibial Posterior de summa importància en la marxa ja que actúa de propulsor. El nucli d’ossificació de l’escafoide es forma al voltant dels 3 anys d’edat pel que fins llavors és normal visualitzar el peu del nadó-nen pla. Això no ens ha de preocupar però sí que és recomanable fer una revisió podològica en aquesta etapa perquè el professional podòleg pugui valorar si l’evolució del peu valg fisiològic durant la infància pot comportar a disfuncions de la normomarxa.