Title Image

SERVEIS

S’ofereixen solucions a tot allò que estigui relacionat amb el peu des d’una berruga plantar a una afectació unguial passant per una marxa antiàlgica temporal que cursi amb alteracions de la normo marxa.

QUIROPÒDIA

Del grec quiro-mans i pòdia- peus és considerada la Base de la Podologia.

Amb aquest servei et queden els peus com nous!Tot i que es una «falsa» sensació de benestar doncs no estem incidint en la causa que està provocant la durícia (hiperqueratosi) o una ungla clavada (onicocriptosi) sinó que amb aquest tipus de servei el que fem es resoldre de manera temporal el problema.

A més la quiropòdia ens serveix per recollir informació que orienta al professional en l’evolució del tractament si s’escauen aquell pacient quees usuari de plantilles (o suports plantars) o algun tipus de silicona protectora de Ulls de poll (o helomes)

ANÀLISI BIOMECÀNIC

A través de la visualització de les imatges gravades be caminant pel banc de marxa o corrent a la cinta es realitza un anàlisi de la marxa i de la carrera per detectar alteracions i anomalies que poden donar peu a quadres simptomàtics com el dolor articular, lumbàlgies, tendinitis, bursitis, síndromes compartimentats, fascitis i fasciosis plantars. Així mateix fem una valoració de la postura de la persona a través de la qual obtindrem una informació privilegiada que contribuirà a fer més efectiu el tractament.

Aquest anàlisi ens dona la informació necessària per arribar a un diagnòstic objectiu

En aquest apartat podem incloure la Podologia Infantil, la Esportivai la Geriàtrica on la finalitat i únic objectiu serà millorar la marxa o carrera disminuint al màxim la despesa energètica per augmentar el rendiment.

ORTOPODOLOGIA

DESPRÉS DE FER UNA VALORACIÓ PRÈVIA A TRAVÉS DE L’ANÀLISI BIOMECÀNIC DEL PEU I LA POSTURA ARRIBAREM A AQUEST PUNT.

Un dels puntals forts de la consulta són els Suports Plantars (plantilles) confeccionats de manera artesanal per la podòloga realitzant el disseny del patró en funció de cada patologia o diagnòstic amb la posterior tria de materials tècnics d’última generació.

Els Suports Plantars (SP) s’adapten al peu del pacient mitjançant un sistema d’envasat al buit on el suport/plantilla quedarà perfectament adaptat a la tridimensionalitat del peu. Es el millor sistema 3D per a aconseguir uns resultats òptims. Aquesta tècnica s’anomena TAD (Tècnica d’Adaptació en directe) i va ser ideada per Tomàs Cèspedes Cèspedes, considerat el pare de la Ortopodologia moderna.

El gran avantatge respecte a altres mètodes es que el mateix dia pots sortir amb les plantilles posades.

L’adaptació al buit també la podrem fer en càrrega o semicàrrega segons el criteri del professional.

En qualsevol dels tractaments realitzats a la Consultacaldrà fer un seguimentanomenat, control de qualitat, on realitzarem contencions per potenciar l’efecte del Suport Plantar(SP) segons cada cas/pacient, assegurant l’èxit del tractament.

Els Controls de Qualitat donen confiança al pacient i Garantia de Servei al Professional. No tenen cost addicional doncs es contempla com a requisit final del tractament.

Un altre de les parts que engloba la Orto es la Estesiologia, es a dir, Ortesis de silicona. Fresco, empresa líder i pionera en el sector continua sent únic proveïdor de la Consulta.

Les Ortesis poden serProtectores, Pal·liatives i Correctores. Es confeccionen de manera immediata sobre el pels dits del pacient i el dolor remet en una setmana.

Són de gran utilitat a les consultes també com a tractament provisional en casos de metatarsàlgia com el temut Neuroma de Morton, per exemple.

LÀSER

La Onicomicosis o Fongs a les Ungles:

Un dels grans avenços en Podologia ha arribat amb el Làser Podylass 30 que, combinat amb una bona prevenció de la causa que ocasiona la infecció i algun tractament si s’escau coadjuvant asseguren un èxit que anys enrere era impossible de preveure.

El Làser també s’utilitza com a tractament d’elecció en Berrugues Plantars de difícil radicació i molt indicat en lesions hiperqueratòsiques plantars anomenades IPK o Helomes per Inclusió (popularment coneguts com a claus) perquè mitjançant un tractament indolor s’aconsegueix reduir la profunditat del mateix en poques sessions.

CIRURGIA UNGUIAL

La onicocriptosi o Ungla incarnata es tracta de manera definitiva a la consulta evitant que es torni a clavar mes. Es tracta d’una petita cirurgia ambulatòria que sota anestèsia troncular (anestia local del dit) amb resultats molt satisfactoris pel pacient. La matricectomia parcial es una cirurgia que es pot fer a totes les edats i té un baix cost. La persona només ha de fer un cert reps relatiu els primers 2/3 dies i posteriorment recomanem no practicar esports les primeres setmanes. Depenent de cada cas es realitza amb Làser o bé amb Fenol actuant sobre la matriu unguial per impedir que torni a créixer el tros d’ungla que es clava. El pacient ho agraeix infinitament!

UNGLES DE RESINA

Substitutives a ungles atròfiques i distròfiques sanes. Millora l’estètica i sobretot a l’estiu els resultats son molt visibles i reconfortants pel pacient. Altament satisfactòria perquè no altera la salut unguial. Vine a informar-te!

PODOLOGIA INFANTIL

Fer-se la pregunta de «a quina edat seria convenient fer una visita al podòleg?» actualment ja no te massa sentit.

S’ha demostrat que no existeix una edat ideal per a començar a visitar-nosi per contra, sí que es important tenir al podòlegals contactes de la teva agenda.

Molts cops el motiu inicial de visita i que preocupa als pares no es sempre el que s’ha de tractar amb prioritat ja que el nen te una alta tolerància i resistència i quan es queixa no ho fa perquè sí. Per exemple, una consulta per una berruga plantar que, en un estadi inicial es asimptomàtica (no fa mal), però que quan porta uns mesos es dolorosa, es un motiu recurrent de consulta que preocupa molt als pares i, en canvi, en un elevat % de les vegadesdurant la visita es detectenaltre anomalies que son més preocupants i queden emmascarades.

Per això atenem als infants des que neixen tot i queel més habitual es que acudeixin derivats pel pediatra o be, perquè els pares observen algun comportament estrany al caminar o córrer.

En molts casos les diferents anomalies de la marxa es pot resoldre amb unes plantilles (Suports Plantars) confeccionades al nostre taller.I alhora quan es necessari es fa derivació per tal de complementar el tractament postural i biomecànic.

Per això col·laborem amb diferents professionals de la salut des de traumatòlegs, fisioterapeutes i osteòpatesorientant els pares en diferents àmbits com en la tria d’una activitat extraescolar adient.

PODOLOGIA ESPORTIVA

La pràctica de l’esport amateur s’està professionalitzanti avui trobem un esportista molt ben informat i entrenadors de diferents disciplines esportives molt ben preparats en quan a la prevenció de lesions i millores del rendiment esportiu. I, el podòleg també ha fet una evolució al respecte al llarg d’aquests mes de 20 anys que portem acompanyant als pacients en el seu dia a dia en aquest cas, esportiu. Tant es així que un estudi biomecànic es una eina indispensable per arribar a un bon diagnòstic .

Amb la finalitat de proporcionar a l’esportista una optimització de la seva pràctica esportiva treballarem focalitzats en 3 punts:

1.Estudi de la biodinàmica del peu:

            A la consulta gaudim d’un software actualitzat per a l’anàlisi de la petjada i postura on amb l’experiència de la professional s’arriba a un diagnòstic clar per tal de poder enfocar mes endavant el tractament

2.Calçat esportiu:
Com a part del tractament donarem pautes i recomanacions per a una bona elecció. En aquest punt fem especial atenció orientant al pacient/usuari

3.Prevencióde futures lesions per recidives de comportament dinàmic.
La clau de l’èxit rau en la prevenció. La lesió es la gran temuda per qui li agrada i vol practicar esport. Coordinar l’evolució del tractament amb la resta de professionals de la salut com Traumatòlegs, Fisioterapeutes i Osteòpates es part de la clau de l’èxit.

Servei de Tractament Ortopodològic

PODOLOGIA GERIÀTRICA

Són moltes les necessitats que augmenten a mesura que la persona adquireix un nou status que el dona l’anar sumant anys i es troba que moltes vegades augmenta la dificultat per realitzar les «petites coses» que durant tota la vida havia realitzat amb normalitat. Un clar exemple d’això seria el Tallat de les ungles que estaria inclòs en el concepte de la Quiropòdia

 Sònia Giussani es coneixedora de les necessitats dels mes grans i els aporta aquest servei per tal de col·laborar a una major autonomia de la persona que viu aquestes situacions.

Aquí també solem veure les patologies vascularsassociades a quadres Cardiovasculars més genèrics que afecten al dia a dia del pacient/usuari. Són molts els que reben una pauta de realitzar exercí diari per part del seu facultatiu i, molts cops no existeix una llibertat de moviments per dur-ho a terme. Per això proporcionem a la persona gran una millora de la deambulació i del caminar per afavorir i contribuir a aquestes pautes mitjançant recomanacions amb el calçat i si s’escau tractaments ortopodològics, com els Suports Plantars Pal·liatius i les ortesis de silicona protectores.

La qualitat de vida dels mes grans es un objectiu necessari per al benestar emocional en aquesta etapa de la vida

 

DERMATOLOGIA PODOLÒGICA

El bon estat de la pell del peu es imprescindible per a tenir una bona salut del peu doncs es la primera barrera de defensa del nostre cos. Quan la pell està contínua es menys probable que els microorganismes que poden colonitzar o produir infeccions penetrin a la pell.Per contra amb una pell discontinua tard o d’hora podran aparèixer patologies associades.

Les alteracions de la pell mes freqüents que veiem a la consulta son:

 

Hiperqueratosis i Helomes (durícies) ·

Dermatomicosis causada per diferents tipus de fongs ·

Ampolles per fricció o bé causades en un procés agut de dermatomicosis ·

Psoriasis ·

Èczemesproduïts per diferents causes ·

Hiperhidrosis ·

 

Un exemple clàssic:

La pell pot tenir alteracions de la sudoració: la mes comú es la hiperhidrosis (excés de suor) que pot anar associada a la mala olor (bromhidrosis). La conseqüència directe es la maceració i al mateix temps obrir la porta d’entradaa diferents bacteris ocasionant la queratodermia punctata.

 

En totes elles, amb un bon diagnòstic i prevenció, la figura del podòleg es molt important per ajudar a combatre-les.